Totaal aantal pageviews

woensdag 29 juni 2011

Hazelnoot olie (Corylus avellena)

Hazelnoot olie (Corylus avellena) - kp

grondmateriaal: hazelnoten
extractie: koude persing

Hazelnoot olie Eigenschappen
- aroma: noot-achtig
- smaak: zoet, noot-achtig
- kleur: licht-geel tot bruin-geel

Hazelnoot olie Karakteristieken
- dun
- wordt gemakkelijk opgenomen door de huid
- dringt diep door

Werking Hazelnoot olie
- vochtinbrengend
- voedt de huid
- versterkt het huidweefsel
- maakt de huid strakker en soepel
- versterkt de adertjes
- stimuleert de microcirculatie
- helpt bij de aanmaak van nieuwe huidcellen
- biedt bescherming tegen de zon

Hazelnoot olie Toepassingen
aanbevolen bij:
- droge huid
- vette huid
- gevoelige huid
- oudere huid
- couperose en rosacea
- spataderen
- huidwonden
- acne (door haar samentrekkende werking)
- luchtweg problemen, vooral goed bij kinderen

Hazelnoot olie Diversen
- een van de zachtste basis olien
- heel geschikt voor kinderen
- uitstekend geschikt voor gezichtsmassages
- rond de ogen: ok.
- kan naast bovengenoemde toepassingen gebruikt worden op all huidtypes
- hoofdbestanddelen: vitamines A, B, E en een bijzonder hoog percentage onverzadigde vetzuren (linolzuren, oleinezuur)
- houdbaarheid: 8 maanden tot een jaar indien goed afgesloten op een koele, donkere plek bewaard
- wordt veel gebruikt in de cosmetica industrie

1 opmerking:

Anoniem zei

Bonbon van gerookte zalm met kaviaar
Meng creme fraiche of mayonaise met de hazelnootolie, 2 teentjes knoflook, geroosterde pijnboompitten, de in vieren gesneden eieren, een klein beetje gesneden sla en wat peper en zout door elkaar.
Leg in een kopje een stuk keukenplastic en doe onderin een klein beetje kaviaar.
Leg er 2 kleine plakjes zalm in, zodat het net over de rand heen komt. Schep wat eiermengsel in het zalmbakje, en vouw de bonbon dicht. Leg deze nog even een uurtje in de koelkast.