Totaal aantal pageviews

donderdag 23 juni 2011

Essentiële vetzuren in de Hazelnootolie

De tijd dat vet als slecht en dikmakend werd omschreven is voorbij. Ondanks vetarme diëten en light-producten is er meer overgewicht dan ooit. Ook het aantal hart- en vaatziekten is alleen maar toegenomen. Te weinig aan essentiële vetten vertraagt de stofwisseling juist, waardoor je minder calorieën verbrandt. Ook worden de in vet oplosbare vitaminen A, D, E en K zeer slecht opgenomen.

Bewuste mensen besteden veel aandacht aan groenten en fruit, maar ze vergeten vaak dat er twee essentiële vetzuren bestaan die een gezond lichaam niet kan missen en zelf niet aan kan maken! Het zijn alfa-linoleenzuur (ALA) uit de omega-9 familie en linolzuur (LA) uit de omega-6 familie.

Het lichaam kan ze niet zelf aanmaken en moet ze uit de voeding halen, zonder deze stoffen is een optimale gezondheid niet mogelijk. ALA en LA komen alleen voor in olierijke voeding en zijn onmisbaar. Dat ze door het lichaam omgezet kunnen worden in meer dan 30 verschillende vetzuren is een bijkomend groot voordeel.

In ons lichaam komen meer dan 30 soorten vetzuren voor, zoals GLA, DGLA, EPA en DHA, die allen belangrijk zijn Maar er zijn er slechts twee die je niet zelf aan kunt maken, zonder ALA en LA is er geen volledige gezondheid mogelijk.

Een gezond lichaam kan niet zonder omega's, ALA en LA en de andere omega's vervullen vele noodzakelijke levensprocessen. Ze versterken onder andere de spieren van je hart, ondersteunen de circulatie, verhogen je libido en versnellen je recuperatie. Ze zijn goed voor je cholesterolhuishouding. Ze helpen bij emotionele dips, wisselende stemmingen en bij opvliegers. Je concentratievermogen, geheugen, gemoedsrust, humeur en je huid. Ze hebben allen essentiële ALA en LA, én hun 30 vetzuren die daaruit kunnen worden aangemaakt, nodig.

Geen opmerkingen: