Totaal aantal pageviews

donderdag 23 juni 2011

Kerst - Recept Kalkoenterrine met olijven

Kerst - Recept Kalkoenterrine met olijven

Ingredienten:
500 g kalkoenfilet 125 g groene olijven met piment
1 bosje krulpeterselie
1 teentje knoflook
versgemalen peper en zout
8 sneetjes witbrood 2 dl melk
3 eieren
1 eetl oude rode port
hazelnootolie
Rood lof
waterkers
4 eetl olijfolie extra vierge
1 eetl balsamicoazijn
parmaham

Beschrijving:
van 500 g kalkoenfilet 250 g in plakken snijden van een ? cm.

Van 125 g groene olijven met piment 16 olijven bewaren en de rest grof hakken.

1 bosje krulpeterselie 1 teentje knoflooken de rest van de kalkoenfilet in de keukenmachine met sikkelmes fijn hakken, met
versgemalen peper en zout op smaak brengen.

Van 8 sneetjes witbrood de korst halen, in
2 dl melk weken in de stoomoven.
Kookstand: 90?C
Kooktijd: 10 minuten.

Brood uitknijpen en aan het vlees toevoegen. Vermengen met 3 geklopte eieren 1 eetl oude rode port en de gehakte olijven.

De terrines met hazelnootolie bestrijken. De helft van het vlees in de vormen doen, daarop de plakken kalkoenfilet, daarop in het midden naast elkaar de olijven leggen en met de rest van het mengsel afdekken.

De terrines in de stoomoven schuiven.

Kookstand: 95?C
Kooktijd: 40 minuten.

Met de kerntemperatuurvoeler van de oven kunt u controleren of de terrine in het midden een temperatuur heeft bereikt van 72?.




Voorgerecht


Kalkoenterrine met olijven
(voor twee terrines van een halve liter)

Geen opmerkingen: